02:44
02 oktober 2023

Sudbury School komt naar Amersfoort

Sudbury School komt naar Amersfoort

De Sudbury School Amersfoort opent maandag 7 maart haar deuren in Amersfoort. Een nieuwe schoolvorm, waar het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en de kinderopvang bijeen komen. ,,Binnen de Sudbury School zijn leerlingen, wij noemen ze studenten, in controle over de eigen leeromgeving binnen een minisamenleving’’, zegt Peter Hartkamp, medeoprichter van de Sudbury scholen in Nederland.

,,Ieder mens is op een gegeven moment verantwoordelijk voor zijn eigen leven. De beste manier om je daarop voor te bereiden is vanaf je vierde al verantwoordelijk te zijn. Binnen de Sudbury School is ieder kind daarom in controle over zijn eigen leeromgeving. We zien hen als volwaardig mens, en daar horen verantwoordelijkheden bij. En ja: ook bijbehorende consequenties’’, vervolgt Hartkamp.

Lees verder via destadamersfoort.nl

Meer leren over leiderschap van Anouk Brack, Mark Nijssen en Loes van Wessum? Kom naar de HCB Masterclasses ‘Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC 2022’  die starten op 24 maart bij Rudolf Magnus in Utrecht. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 7 april naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang & Basisonderwijs’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *