11:08
24 juli 2024

Studentenverenigingen komen met gedragscode tegen wangedrag

Studentenverenigingen komen met gedragscode tegen wangedrag

49 studentenverenigingen ondertekenen vandaag een gedragscode om seksueel grensoverschrijdend gedrag, agressie en extreem middelengebruik tegen te gaan. De code komt vanuit de verenigingen zelf en is opgesteld door de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKVV), een nationaal samenwerkingsverband van studentenverenigingen.

Eerder dit jaar ging het mis bij het Utrechtsch Studenten Corps, toen lijsten met persoonlijke gegevens van vrouwelijke studenten gedeeld werden. Er stonden opmerkingen bij over hun uiterlijk en over hun veronderstelde seksuele prestaties. Verder schorste het Groningse Vindicat vorig jaar leden vanwege de mishandeling van twee ganzen.

LKVV-voorzitter Linde van Mechelen zegt dat het afgelopen moet zijn met dit soort incidenten. Ze benadrukt dat het initiatief niet door maatschappelijke of politieke druk kwam. “Het initiatief voor deze gedragscode kwam vanuit de verenigingen zelf.” De organisatie heeft zo’n 47.000 studenten onder zich, in dertien steden. De verenigingen variëren in grootte.

Lees verder via nos.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *