06:15
27 juli 2021

Straf opgelegd voor voorbereiden aanslag met terroristisch motief

Straf opgelegd voor voorbereiden aanslag met terroristisch motief

Een man uit Eindhoven is vandaag in hoger beroep veroordeeld voor het verzamelen van informatie om een aanslag met een terroristisch motief te plegen. Het gerechtshof Den Haag heeft hem een gevangenisstraf van 30 maanden en tbs met dwangverpleging opgelegd.

De verdachte heeft sympathie voor IS ontwikkeld. Hij had gedachten over het plegen van een aanslag in Nederland. Hij beschouwde een luitenant-generaal van de Koninklijke Luchtmacht als een oorlogsmisdadiger, omdat hij de opdracht gaf voor luchtsteun (bombardementen) in Syrië. Daarbij kwamen vrouwen en kinderen om. De verdachte richtte zich vooral op hem. Op de computer van de verdachte zijn (bewerkte) plattegronden van de militaire vliegbasis Leeuwarden en Volkel aangetroffen, gegevens over deze luitenant-generaal, minister-president Mark Rutte, de politicus Geert Wilders en een cabaretier.

Via internet heeft de verdachte zich verdiept in het gebruik, onderhoud en de omgang met (automatische) vuurwapens en steekwapens. Hij heeft een stroomstootwapen voorhanden gehad. Uit het onderzoek is niet naar voren gekomen dat de verdachte met iemand anders contact heeft gehad over zijn plannen.

Lees verder via rechtspraak.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 5 =