09:57
12 april 2024

Meerdere aanhoudingen rond steekincidenten, jongen van 14 slachtoffer

Meerdere aanhoudingen rond steekincidenten, jongen van 14 slachtoffer

Het Openbaar Ministerie ziet dat het geweld door minderjarigen en jongvolwassen het afgelopen jaar flink is toegenomen, zo schreef Nieuwsuur deze week. Hoewel exacte cijfers nog ontbreken, lijkt het bezit van messen onder jongeren en jongvolwassenen steeds gebruikelijker. Ook de afgelopen 24 uur was het op verschillende plekken in het land raak.

Gistermiddag werd in Hilversum een 14-jarige jongen neergestoken. De jongen is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is zijn situatie stabiel. Van de dader of daders, vermoedelijk ook minderjarig, ontbreekt nog ieder spoor.

Twee mensen in Maastricht liepen vannacht verwondingen op nadat daar volgens de politie “mogelijk een steekincident” had plaatsgevonden. De politie zoekt nog naar de verdachte en heeft via Burgernet het signalement van een man verspreid vanwege een “strafbaar feit”.

Lees verder via nos.nl

Meer leren van prof. dr. A.E. (Jon) Schilder, prof. dr. Masja van Meeteren, prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Janine Janssen, dr. Remco Spithoven en Hans Moors en samen reflecteren als burgemeester, hoofd van politie, hoofd openbare orde en veiligheid of officier van justitie op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijningKom vanaf 9 februari naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ op locatie Koninklijk Instituut Van Ingenieurs te Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *