11:02
03 december 2022

Smart City ‘Breng harde en zachte data samen’ – lokaal veiligheidsbeleid

We komen een heel eind met technologie, maar het is niet zaligmakend, vindt hoogleraar Albert Meijer. Data zijn vaak vervuild of onvolledig. Een ‘slimme stad’ heeft vooral ook mensen nodig die de gegevens kunnen interpreteren. “De data moeten we op de juiste waarde kunnen schatten. Dat is de grote uitdaging”

In een smart city komen 3 componenten samen: slimme technologie, slimme samenwerking en slimme mensen. Die combinatie kan een betere stad maken. Groener, toegankelijker, veiliger. “Vaak is er weinig aandacht voor de laatste component”, zegt Albert Meijer , hoogleraar Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Het accent ligt vooral op technologie en samenwerking. Denk aan het gebruik van sensoren om te weten hoeveel mensen er op een plek zijn, zodat partijen op een adequate manier kunnen ingrijpen als er een te dichte massa ontstaat. In het Eindhovense Stratumseind bijvoorbeeld, werken gemeente, ondernemers, technologiebedrijven en andere partijen samen. Met behulp van camera’s tellen ze de bezoekers van de uitgaansstraat, met licht beïnvloeden ze de stemming van de mensen en ze analyseren de sfeer via sociale media.

Lees verder via HetCCV – Smart City ‘Breng harde en zachte data samen’

Meer leren over techniek en toezicht? Kom 22 november naar het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie 2018 met Rutger Rienks, Sander Duivestein, Paul van Dijk, Haiko van der Voort, ILT, DCMR, Rob Velders en prof.dr. Hennes de Ridder. We sluiten weer af met een debat met politiek woordvoerders.

Meer leren over een evenwichtig en rationeel lokaal veiligheidsbeleid opzetten en uitvoeren? Kom naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ . M.m.v. prof. dr. Hans Boutellier, Dr. Elke Devroe, Dr. Ronald van Steden, Dr. Marc Schuilenburg en prof. dr. Ira Helsloot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.