06:21
28 oktober 2021

Slob op zoek naar 100 miljoen voor lerarentekort G5

Slob op zoek naar 100 miljoen voor lerarentekort G5

Minister Slob van Onderwijs zei woensdag 19 februari in het lerarendebat met de Tweede Kamer op zoek te gaan naar 100 miljoen voor de vijf grote steden en hoopte op steun vanuit de Kamer. Maar het geld is er nog niet. De Volkskrant maakte een samenvatting van dit zes uur durende debat.

De krant meldt dat niemand weet hoe groot het tekort precies is. De website www.lerarentekortisnu.nl is inmiddels door het ministerie overgenomen en moet ergens in maart betrouwbare cijfers geven. Geschat wordt dat het tekort nu 2.300 is en oploopt in 2024 naar zesduizend. Maar er zijn ook hogere cijfers. Veel vacatures blijven verborgen, doordat scholen intern inventieve oplossingen bedenken. Het staat wel vast dat de problemen in de grote steden het zwaarst zijn. Slob heeft becijferd dat die grofweg 100 miljoen euro gaan kosten en hij zegt de Kamer toe dat hij dat geld gaat vinden. ‘Daar ga ik voor!’

Lees verder via avs.nl

Leren over anders kijken, organiseren en werven voor basisscholen, IKC’s en kinderopvangorganisaties? Kom 4 november naar het HCB Seminar Maak het verschil op de arbeidsmarkt georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × twee =