12:27
24 mei 2022

Expired: Risk Appetite in 100.000+ gemeenten

Expired: Risk Appetite in 100.000+ gemeenten

Op de gemeentedag 9 februari gaf Vincent van Arkel  een toelichting op zijn Thesis “risk appetite in 100.000+ gemeenten”.  Hij  deed dit onderzoek als afronding van zijn studie Master Public Management, aan TIAS.

Risk appetite is een nieuw begrip in het risicomanagement. Een term die recentelijk in de nieuwe governance code vertaald werd als risicobereidheid. Bij risicobereidheid draait het om de vraag in hoeverre organisaties bereid zijn bewust en weloverwogen risico’s te nemen om hun doelstellingen te bereiken.

De centrale vraag is of, en in welke mate, gemeenten risk appetite toepassen. Daarnaast wordt er in dit onderzoek gekeken naar de toepassing van integraal risicomanagement.

In het onderzoek is ingezoomd op de vier 100.000+ gemeenten van Gelderland, te weten Apeldoorn, Arnhem, Ede en Nijmegen. Hierbij werd gebruik gemaakt van interviews, analyse beleidsdocumenten en de door Dr. Cienfuegos (2013) ontwikkelde vragenlijsten waarmee de risk maturity van de vier gemeenten in kaart is gebracht.

Lees verder via LinkedIn/Robert ’t Hart

Meer leren over risicomanagement en veiligheidsbeleid? Bezoek de HCB Colleges Veiligheid, Recht en bestuur, 9 februari, 9 maart, 23 maart en 6 april 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.