05:26
25 juni 2022

‘Rico de Chileen’, crimineel met contacten van Colombia tot Napels, voor de rechter

‘Rico de Chileen’, crimineel met contacten van Colombia tot Napels, voor de rechter

Zijn naam zal bij weinig mensen een belletje doen rinkelen. Toch wordt Richard R., beter bekend als ‘Rico de Chileen’, beschouwd als een grote speler in het criminele milieu. Volgens het Openbaar Ministerie werkte hij nauw samen met topcrimineel Ridouan Taghi, die in december vorig jaar in Dubai werd opgepakt.

Vandaag en de komende dagen staat de 46-jarige R. terecht in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam. Hoewel het OM denkt dat hij diep in de cocaïnehandel zat en ook opdracht gaf voor moorden, houdt justitie het in deze zaak hoofdzakelijk bij de beschuldiging van het witwassen van 10 miljoen euro.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over ondermijning vanuit een internationaal perspectief? Volg 10 juni online het Seminar De Veilige Gemeente 2020 georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa Ton Rombouts, Kris Renckens, Leonie Willemsen, Ben van der Hoeven en Frank van Summeren.

Of volg 24 juni het online seminar De Veilige Gemeente Online Summer Special 2020/2021 – Ondermijning aanpakken tijdens en na de lockdown. Met topsprekers prof. dr. Hans Boutellier (VU en Verwey-Jonker Instituut), Shanna Mehlbaum (Mehlbaum Onderzoek & Advies), Arnout de Vries (TNO, Heidie Pols (Haags Economische Interventie Team) en Krista Schram (Hogeschool Inholland).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.