07:14
19 september 2018

Rekenkamer onderzoekt risicogericht toezicht

Rekenkamer onderzoekt risicogericht toezicht

De Algemene Rekenkamer onderzoekt het risicogericht toezicht bij de NVWA en ILT. Dit schrijft het college in een brief aan de Tweede Kamer. De Rekenkamer kondigde eerder aan om na te gaan welke vorderingen de NVWA heeft gemaakt bij het invoeren van risicogericht toezicht.

“De NVWA heeft sinds haar oprichting de opdracht en de ambitie om méér risicogericht te gaan werken en de effectiviteit van het instrumentarium te versterken, en investeert daarvoor in kennismanagement. In 2013 merkten wij daarover op dat de invoering ervan werd belemmerd doordat de NVWA voor de meeste sectoren geen scherp inzicht heeft in de naleving van wet- en regelgeving.”

Lees verder via Toezichttafel

Meer leren over de transitie van traditioneel naar modern toezicht? Kom vanaf 16 mei naar de HCB Seminareeks Toezicht in Transitie 2018 – Toezicht met gezag, gezag met toezicht georganiseerd i.s.m. Vide en m.m.v. Prof. dr. Adrienne de Moor-Van Vugt (UVA), Paul van Dijk (zelfstandig adviseur), Meike Bokhorst (WRR en UU), Adriaan Denkers (zelfstandig onderzoeker) en Haiko van der Voort (TU Delft)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *