08:46
28 oktober 2021

Rekenkamer: Aanpak arbeidsuitbuiting levert nauwelijks iets op

Rekenkamer: Aanpak arbeidsuitbuiting levert nauwelijks iets op

Meer geld, meer inspecteurs, maar minder strafzaken en nauwelijks meer boetes. Dat zijn de harde conclusies van de Algemene Rekenkamer over de aanpak van arbeidsuitbuiting in de jaren 2016 tot en met 2019.

Volgens de Inspectie SZW van het ministerie van Sociale Zaken worden er wel meer overtredingen opgespoord, maar zijn wetsveranderingen nodig om die ook te laten leiden tot strafzaken. “We roepen al jaren om een wetswijziging”, zegt een woordvoerder.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 2 december 2021 met Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Wiebo Kersten. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Meer leren over Next Level toezicht? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Toezicht in Transitie 2021 – Next Level toezicht in de praktijk’  met Theodor Kockelkoren (Staatstoezicht op de Mijnen), prof. Muel Kaptein (hoogleraar Erasmus Universiteit), Paul van Dijk (adviseur) en Meike Bokhorst (Universiteit Utrecht, Nationale Ombudsman)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 1 =