06:42
20 mei 2022

Rapport ‘Vluchtelingencrisis 2015: Lessen uit de crisisnoodopvang’ verschenen

Het lectoraat Crisisbeheersing van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) heeft onderzoek gedaan naar de ervaringen die gemeenten in 2015 hebben opgedaan bij het organiseren van crisisnoodopvang voor vluchtelingen. De publicatie ‘Vluchtelingencrisis 2015: Lessen uit de crisisnoodopvang’ zet de belangrijkste leerpunten op een rij.
In 2015 kwamen, mede als gevolg van de oorlog in Syrië, grote aantallen vluchtelingen naar Europa. Een deel van hen zocht een veilig heenkomen in Nederland. Omdat in de centrale opvang het aantal beschikbare opvangplaatsen ontoereikend was, deed Den Haag een beroep op gemeenten om tijdelijk vluchtelingen op te vangen. Zo’n 140 gemeenten gaven aan deze oproep gehoor. Hetzij door medewerking te geven aan de komst van een noodopvanglocatie, hetzij door zelf een crisisnoodopvanglocatie in te richten. Daarnaast troffen verschillende gemeenten voorbereidingen voor de vestiging van een (meer permanent) asielzoekerscentrum.

Lees verder via het IFV

Pak dit soort problemen aan in uw gemeente middels positieve benadering. Leer tijdens de Nieuwspoort Seminarreeks Positieve Veiligheid van het Haags Congresbureau, start 17 mei

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.