09:36
27 juni 2022

PWN brengt agressie tegen boswachters in kaart

CASTRICUM – Niet alleen hulpverleners, ook boswachters krijgen soms te maken met agressie en geweld. De boswachters in de duinen van PWN houden de komende tijd bij met hoeveel en welk ongewenst gedrag ze geconfronteerd worden.

Soms gaat het om scheldpartijen of fysieke bedreiging, soms is er een schriftelijke of telefonische bedreiging en heel soms wordt een boswachter in de privésfeer bedreigd.

Uit landelijk onderzoek blijkt dat meer dan de helft van medewerkers met een publieke taak te maken heeft met agressie. Maar er zijn nagenoeg geen gegevens bekend over agressie en geweld tegen boswachters, oftewel groene boa’s (Buitengewoon Opsporingsambtenaren). Om een nauwkeurig beeld te krijgen van de mate waarin verschillende vormen van agressie en geweld voorkomen, zullen de boswachters van PWN de komende tijd bijhouden met hoeveel en welk ongewenst gedrag ze geconfronteerd worden.

De actie heeft als doel inzicht te krijgen in voorvallen waarin agressie en geweld plaatsvinden. De actieperiode loopt van september tot en met december. Na de actieperiode zullen de verzamelde gegevens worden geanalyseerd. Op basis van die analyse hopen de boswachters de bezoekers beter aan te kunnen spreken en bewust te maken.

Ook hoopt PWN wangedrag effectiever aan te kunnen pakken. Bovendien stellen de resultaten PWN in staat om medewerkers die met geweld of agressie te maken hebben gehad, beter te begeleiden.

Bron: NoordHollands Dagblad

1 comment

  • Ik werd onlangs aangehouden door een pan boswachter omdat ik op een elektrische step reed….. Dat schijnt niet toegestaan te zijn??? Het vreemde is dat een elektrische fiets wel is toegestaan die dezelfde snelheid van max 25 km/u heeft.
    Ik ben 65 plusser en reed rustig en netjes door het gebied. Echt belachelijk terwijl wielrenners wel zijn toegestaan die met 40 km\u over de fietspaden racen en met niemand rekening houden!
    Gaat echt nergens over……

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.