01:17
28 juni 2022

Publiek private samenwerking leidt tot minder overvallen

Publiek private samenwerking werpt zijn vruchten af, constateren Koninklijke Horeca Nederland en Detailhandel Nederland. In de afgelopen jaren vonden 70 procent minder overvallen plaats in de horeca en 67 procent minder in het winkelbedrijf.

Het is de Week van de Veiligheid. Winkeliers en horecaondernemers in het hele land kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten en leren welke preventieve maatregelen ze kunnen nemen om criminaliteit tegen te gaan. De Week van de Veiligheid wordt elk jaar georganiseerd in week 41, als de dagen weer korter en donkerder worden. Op zaterdag 8 oktober gaven minister Van der Steur, wethouder Kajsa Ollongren, Patrick van den Brink, directeur Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en de voorzitters van Detailhandel Nederland en KHN in Escape op het Rembrandtplein het startsein.

360 graden film is het nieuwe wapen
De minister introduceerde een 360 film waarmee horeca- en winkelmedewerkers leren hoe zij het beste kunnen handelen bij een overval of diefstal. Met behulp van een Virtual Reality bril is het 360° element zichtbaar. De kijker bevindt zich in dezelfde ruimte als het slachtoffer en de dader. Dit vergroot de impact van een gevaarlijke situatie, waardoor de kijker eerder maatregelen neemt. De VR-film is ontwikkeld door het Centrum van Criminaliteitspreventie en Veiligheid in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland en Detailhandel Nederland.

Lees verder via Beveiligingnieuws –  Publiek private samenwerking leidt tot minder overvallen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.