12:07
25 januari 2022

Protestkampje moet opdoeken van de gemeente: ‘Maar wij gaan echt niet weg’

Protestkampje moet opdoeken van de gemeente: ‘Maar wij gaan echt niet weg’

Een protestkampje met meerdere caravans bij Sportpark Vierhoeven in Roosendaal, moet van de gemeente na anderhalf jaar verdwijnen. Joke Mentzij en haar familie woonden er een hele tijd en wilden dat blijven doen, tot er extra plaatsen voor woonwagens in de gemeente zouden komen. Die plekken zijn er nog niet, maar het protestkampje moet toch verdwijnen. De reden: er woont volgens de gemeente niemand meer.

Al sinds juni 2020 staan Joke Mentzij en haar familie naast het sportpark. Sindsdien werden nieuwe plekken voor woonwagens al meerdere keren aangekondigd, maar voorlopig lijkt er nog weinig schot in de zaak te zitten.

Burgemeester Han van Midden laat weten ‘de noodzaak te onderkennen’ van het creëren van meer standplaatsen voor woonwagens. “Daar wordt ook aan gewerkt.”

Lees verder via omroepbrabant.nl

Meer leren over een goede omgang met woonwagenlocaties in de praktijk? Doe mee aan de unieke  3-daagse HCB Cursus met Jeroen Kemna, Frank van Summeren, Murat Alkiliç, Geert van Loosdrecht en Peter van den Bogaert die start op 27 januari 2022.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 2 =