03:37
12 juli 2024

Project Kapot Sterk leert kinderen over criminaliteit

Project Kapot Sterk leert kinderen over criminaliteit

Je bankrekening of pinpas uitlenen, of pakjes rondbrengen zonder te weten wat erin zit. Het lijkt een klein vergrijp, maar dat is het niet altijd. Criminelen spannen jongeren maar al te graag voor hun illegale karretje. Kapot Sterk is een project van Preventie met Gezag en een samenwerking tussen gemeente Lelystad, de politie, het Openbaar Ministerie, Stichting Halt en Welzijn Lelystad. Ze willen kinderen laten inzien dat meedoen met zulke dingen geen goed idee is. De kick-off van Kapot Sterk vond vorige week plaats in een bomvolle zaal in de Pijler, vol opgetogen achtstegroepers. Dat meldt de gemeente Lelystad.

Kapot Sterk is speciaal voor leerlingen van groep 8. Het doel is om kinderen weerbaarder te maken tegen de verleidingen van criminaliteit en ze na te laten denken over het bereiken van hun dromen. Wethouder Annemieke Messelink is enthousiast over het project. “Het is een prachtig programma, dat bedoeld is om samen sterker te worden. Wanneer we denken aan ‘sterk zijn’, denken we vaak aan lichamelijke kracht. Maar dit gaat over sterk zijn in je hoofd: mentale weerbaarheid. Je leert de kracht vinden om ‘nee’ te zeggen wanneer dat nodig is, ook tegen vrienden. Het is belangrijk dat we dit samen doen, elkaar steunen en helpen waar nodig.”

Lees verder via nationaleonderwijsgids.nl

Meer leren over het ENERGIEK veranderen in kinderopvang, basisschool of IKC? Doe 22 mei mee met de ‘NDKB 2024 – ENERGIEK Veranderen’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *