08:09
13 juli 2024

Politie wil volgend jaar zo min mogelijk evenementen rond NAVO-top Den Haag

Politie wil volgend jaar zo min mogelijk evenementen rond NAVO-top Den Haag

De politie vraagt burgemeesters in een brief om volgend jaar zo min mogelijk evenementen te laten plaatsvinden rond de NAVO-top in Den Haag. De driedaagse top van het militair bondgenootschap wordt volgend jaar gehouden van dinsdag 24 tot en met donderdag 26 juni.

In de oproep stelt de politie dat er rond de top zoveel inzet wordt gevraagd dat er geen capaciteit over is om naast het gewone werk nog agenten te leveren voor andere evenementen. Burgemeesters gaan over de vergunningen die daarvoor worden verleend.

Politiechef Willem Woelders zegt dat de voorbereidingen voor de NAVO-top al vorig jaar zijn begonnen. “We hebben te zorgen voor de beveiliging, met name de locaties in Den Haag. Er zijn veel hotels waar delegaties verblijven, er zijn aankomsten op vliegvelden, transporten en eventueel de openbare orde als daar spanningen spelen.”

Lees verder via nos.nl

Meer leren over radicalisering, ondermijning, jeugd & veiligheid, zorg & veiligheid en bevoegdheden van de burgemeester op het gebied van OOV? Kom naar de HCB Seminars ‘Topsprekers in Veiligheid 2024’ op 18 september en 9 oktober met o.a. Bram Sizoo, Janine Janssen, Bob Hoogenboom, André van der Laan en Jan van der Grinten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *