10:09
21 april 2024

Politie voorkomt nieuwe rave in Belgisch grensdorp bij Maastricht

Politie voorkomt nieuwe rave in Belgisch grensdorp bij Maastricht

De Belgische en Nederlandse politie hebben gisteravond voorkomen dat er een illegale rave plaatsvond in het dorp Kanne, net over de Belgische grens bij Maastricht. Kanne werd hermetisch afgesloten, meldt 1Limburg.

Alle voertuigen die het dorp in wilden rijden, werden gecontroleerd. Alleen bewoners van het dorp mochten door. Potentiële feestgangers moesten rechtsomkeert maken. Bij de actie werden ook drones ingezet, een politiehelikopter en een patrouilleboot op het Albertkanaal. De politie pakte twee mensen op.

De politie kwam in actie nadat op sociale media werd opgeroepen om te komen feesten in de mergelgroeve Ternaaien, vlak bij Kanne. “We hebben vrij snel ingegrepen, zodat de groep niet groter werd”, vertelt politiekorpschef Dirk Claes bij VRT Nieuws. “Er zijn een tiental mensen toegekomen, die hebben we aangemaand om weg te gaan. Twee mensen werden een tijdlang gearresteerd. We hebben de controle volgehouden tot er niemand meer opdaagde.”

Lees verder via nos.nl

Meer leren over een goede omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie? Kom naar de Hybride HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie 2023’ die start op 9 november 2023 in Den Haag. Met onder meer aandacht voor wet- en regelgeving, waaronder (online) gebiedsverboden door Jan van der Grinten, advocaat bestuursrecht bij Van Doorne en voor adequaat reageren op een situatie die dreigt te escaleren van lector en hoogleraar Otto Adang van de Politieacademie en de Rijksuniversiteit Groningen. Verder met Frank van Summeren, RONT Management Consultants en Toon Ruiken, Nationale Politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *