03:05
02 oktober 2023

Peuters die weglopen of vallen: klachten over kinderopvang verdriedubbeld

Peuters die weglopen of vallen: klachten over kinderopvang verdriedubbeld

Het aantal incidenten op kinderdagverblijven is het afgelopen jaar flink gegroeid. Voor het vierde kwartaal op rij ziet het Klachtenloket Kinderopvang het aantal meldingen over onveilige situaties toenemen. Belangenorganisaties en experts maken zich zorgen.

Bij het Klachtenloket Kinderopvang zijn tussen januari en april dit jaar 78 meldingen binnengekomen over onveilige situaties op kinderdagverblijven. In het laatste kwartaal van vorig jaar waren dat er 54, in de zomer 41 en 24 in het voorjaar van 2022.

,,De afgelopen vier kwartalen is sprake van een significante stijging in het aantal meldingen over onveilige situaties die wij binnen krijgen”, constateert Sybright van Atten, hoofd klachtenbehandeling bij het Klachtenloket. ,,Te denken valt aan weggelopen kinderen, kinderen die ergens van zijn afgevallen of te weinig toezicht op locaties door bijvoorbeeld personeelstekort.”

Lees verder via ad.nl

Wilt u leren over slagvaardig teams en teaming? Kom 28 juni naar de HCB Masterclass ‘Slagvaardige Teams in kinderopvang, basisonderwijs en IKC 2023’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *