10:14
02 juni 2023

‘Haal forensische jeugdhulp weg bij gemeenten’

‘Haal forensische jeugdhulp weg bij gemeenten’

De Raad voor de Kinderbescherming (RvdK) pleit er voor om forensische jeugdhulp weg te halen bij gemeenten en weer landelijk in te kopen. Dat meldt KRO-NCRV-programma Pointer. Door landelijk in te kopen moeten meer jongeren die in aanraking komen met justitie sneller worden geholpen.

In meer dan de helft van de gevallen wordt die hulp nu niet gegeven. De inkoop van de jeugdhulp en -zorg ligt sinds 2015 bij de gemeenten. Elke gemeente voert sindsdien het eigen inkoopbeleid.

Meer dan crimineel verleden
“Het belangrijkste doel van het jeugdstrafrecht is dat jeugdigen de kans krijgen hun leven te beteren. Dat doel wordt nu vaak niet behaald”, zegt RvdK-directeur Mirjam Zeevaart tegen Pointer.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over wet- en regelgeving, waaronder (online) gebiedsverboden van Jan van der Grinten, advocaat bestuursrecht bij Van Doorne en over hoe je adequaat reageert op een situatie die dreigt te escaleren van lector en hoogleraar Otto Adang van de Politieacademie en de Rijksuniversiteit Groningen? Kom naar de Hybride HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie 2023’ die start op 9 november 2023 in Den Haag. Verder met Frank van Summeren, RONT Management Consultants en Toon Ruiken, Nationale Politie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *