02:30
30 juni 2022

Overlast jongeren Bladel neemt na rustige periode weer licht toe

Overlast jongeren Bladel neemt na rustige periode weer licht toe

Na een stevige afname van overlast door rondhangende jongeren in Bladel rond de jaarwisseling neemt het aantal meldingen de laatste tijd weer licht toe. Er lopen negen strafrechtelijke onderzoeken. Een kopstuk van de groep wordt begeleid met een persoonsgerichte aanpak.

,,De overlast is nog niet voorbij, maar we gaan ervan uit dat de grootste pijn nu wel achter de rug is”, zo zei burgemeester Remco Bosma donderdagavond in de raadsvergadering.

Hij gaf daar een korte stand van zaken. Eind vorig jaar bleek een grote groep van plusminus 25 jongeren voor veel overlast te zorgen, met name in het winkelgebied. De groep komt vooral uit Bladel zelf, maar ook uit Reusel. Vaak werden passanten lastiggevallen op straat. Sinds de signalen hierover hebben politie en jeugdwerkers de jeugdigen beter in het vizier. De burgemeester heeft vorige maand een brief geschreven die de politie bij de betreffende ouders aan huis heeft afgegeven.

Lees verder via ed.nl

Meer leren van Godfried van Gestel, Frank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022′ die start op 2 juni in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.