04:37
01 december 2021

Online zakendoen kan niet zonder de Wet Digitale Overheid

Online zakendoen kan niet zonder de Wet Digitale Overheid

Onlangs is de Wet Digitale Overheid (WDO) aangenomen door de Tweede Kamer. Een wet die een belangrijke rol kan spelen bij de totstandkoming van een veilige eSamenleving, waarbij iedereen makkelijker en veiliger elektronisch kan handelen. Met bedrijven, maar ook met overheid, landelijk en lokaal. Maar of de WDO er komt is onzeker: in de Eerste Kamer is er nog geen meerderheid voor. Dit is risicovol. Zonder deze wet kan het zittende en het komende kabinet de grip op de ontwikkelingen van de eSamenleving verliezen.

Bij deze eerste tranche van de WDO gaat het om veilig inloggen bij de overheid; bij bijvoorbeeld de Belastingdienst of een gemeente. Echter voor betrouwbaar online zakendoen spelen uiteindelijk veel meer technologieën een rol. Denk aan het elektronisch ondertekenen van overeenkomsten, het geven van consent of het onweerlegbaar vastleggen van een machtigingsrelatie.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Meer leren over de Digitale Transformatie van het openbaar bestuur? Doe 1 juli mee met het HCB Online Seminar door Jolize Lautenbach, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien + zestien =