08:15
21 april 2024

Online gokbedrijven moeten miljoenenboetes betalen

Online gokbedrijven moeten miljoenenboetes betalen

Gokbedrijven GoldWin en MKC Limited hebben flinke geldboetes opgelegd gekregen. De bedrijven zijn in ons land actief met goksites WestCasino en Betworld247, maar hebben daar geen vergunning voor. GoldWin moet bijna 7 miljoen euro betalen en MKC Limited bijna 1 miljoen euro.

Bezoekers van beide sites konden met Nederlandse adresgegevens een account aanmaken, inloggen en deelnemen aan gokspellen, stelde de Nederlandse Kansspelautoriteit (Ksa) bij een controle vast. Maar dat mag niet als de aanbieders geen vergunning hebben.

De bedrijven hadden technische maatregelen moeten nemen om bezoekers uit Nederland tegen te houden. Dat kunnen ze bijvoorbeeld met een IP-blokkade doen. Ook verifieerden de aanbieders volgens de toezichthouder de leeftijd van deelnemers niet zichtbaar.

Lees verder via nu.nl

Meer leren van prof. dr. Esther Versluis over een toezichthouder in verbinding en ontwikkelingen en trends in overheidstoezicht? Kom op donderdag 23 november, 7 december en 14 december naar de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2023 – Toezicht in verbinding met verder onder meer Dr. Bart Snels, inspecteur-generaal bij de Inspectie belastingen, toeslagen en douane.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *