01:22
24 oktober 2021

OM eist jarenlange celstraffen wegens ‘schoolvoorbeeld van ondermijning’

OM eist jarenlange celstraffen wegens ‘schoolvoorbeeld van ondermijning’

Het openbaar ministerie heeft vandaag onvoorwaardelijke celstraffen tot zes jaar en acht maanden geëist op verdenking van witwassen, mensensmokkel, arbeidsuitbuiting, valsheid in geschrift en deelname aan een criminele organisatie. Vier verdachten behoren tot een familie die diverse hotels in Amsterdam in eigendom heeft. Tegen drie rechtspersonen in Amsterdam werden boetes van 100.000 en 150.00 euro geëist.

In totaal staan er zeven verdachten, die in leeftijd variëren van 41 tot 73 jaar en woonachtig zijn in Amstelveen, Amsterdam en Utrecht, voor de rechter tijdens een proces waarvoor de rechtbank dertien zittingsdagen heeft uitgetrokken. Onder de verdachten drie kinderen van de oudste verdachte: twee zoons van 46 en 49 jaar oud en een dochter van 50 jaar oud die in september 2014 door de politie werden aangehouden. Vier leden van dezelfde familie die eind jaren ’80 naar Nederland kwam, waar ze begonnen met de exploitatie van een snackbar. In 2006 stapte de familie over naar hotels en het bedrijf – waarin veel ‘onverklaarbaar geld’ omging – groeide verder.

Lees verder via om.nl

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Kom 9 juni naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien + 6 =