09:56
03 oktober 2022

Obstakels bij hulp aan gedupeerden toeslagenaffaire

Obstakels bij hulp aan gedupeerden toeslagenaffaire

De hulp aan gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire stuit op diverse obstakels. De onduidelijkheid over kwijtschelding van (private) schulden is daar een van. Dit brengt veel onzekerheid mee over de door het kabinet toegezegde 30.000 euro aan gedupeerden. Ook negatieve ervaringen van gedupeerde ouders met de overheid maakt het dat slachtoffers de stap naar het gemeentehuis voor hulp minder makkelijk zetten.

Gegevensuitwisseling
Daarnaast speelt het uitblijven van gegevensuitwisseling tussen de Belastingdienst en gemeenten parten. Daardoor hebben gemeenten bij lange na niet alle gedupeerden in beeld. Recente afspraken met de Belastingdienst moeten die uitwisseling op gang brengen. Gemeenten hopen dat dit ook echt snel gaat gebeuren.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Leren over doelgericht ontwerpen en inrichten van uw kinderopvang, basisschool en IKC? Kom 31 naar Rudolf Magnus in Utrecht en leer van Yvette Vervoort, Buro8020, Ineke Oenema, lector Early Childhood aan NHL Stenden Hogeschool, Joost Hillen, architect, j2o Architectuur, Simone Sorber, pedagogisch interieur ontwerp, Martin van Rooijen, pedagoog en promovendus, Universiteit voor Humanistiek te Utrecht en Carlijn Kramer, Projectmanager / adviseur Huisvesting & Vastgoed at Twynstra Gudde

Meer leren van Thecla Goossens, Loes van Wessum en Bregje Spijkerman over leiderschap? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC’ die start op 21 april.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.