04:58
09 juni 2023

OM eist in hoger beroep twaalf jaar cel tegen Drents kopstuk No Surrender

OM eist in hoger beroep twaalf jaar cel tegen Drents kopstuk No Surrender

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep een gevangenisstraf van twaalf jaar geëist tegen een 57-jarige man uit Emmen. Hij wordt verdacht van het tussen 2014 en 2017 afpersen van mensen, het houden van bad standings en/of valsheid in geschrift. Ook vindt het OM dat hij leiding heeft gegeven aan een criminele organisatie. In deze zaak is dat de inmiddels verboden motorclub No Surrender.

Naast de hoofdverdachte staan voor het gerechtshof in Leeuwarden nog drie mannen terecht. Het OM verdenkt een 45-jarige man uit Zeeuws-Vlaanderen en een 54-jarige man uit Bergen op Zoom van het, net als de hoofdverdachte, leiding geven aan een criminele organisatie. Zij hoorden straffen van respectievelijk vier en 2,5 jaar tegen zich eisen. Daarbij dient te worden opgemerkt dat er tegen de man uit Bergen op Zoom ook nog een strafzaak loopt voor het gerechtshof in Den Bosch.

De vierde verdachte is een 63-jarige uit Houten afkomstige man. Hem wordt verweten betrokken te zijn geweest bij het afpersen van mensen en het plegen van valsheid in geschrift. Hij was geen lid van de organisatie. Het OM eist tegen hem een gevangenisstraf van drie jaar.

Lees verder via om.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *