05:32
20 januari 2022

OM eist celstraffen om grootschalige hennepteelt in Drenthe en Groningen

OM eist celstraffen om grootschalige hennepteelt in Drenthe en Groningen

Het Openbaar Ministerie Noord-Nederland heeft voor de rechtbank in Assen zojuist straffen geëist tot twaalf maanden cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk, in een strafzaak tegen vijf mannen op verdenking van grootschalige hennepteelt in panden in Assen, Hoogeveen, Meppel, Veenoord en Winschoten.

De verdachten zijn een 54-jarige man uit Veendam, een 54-jarige man uit Assen, een 40-jarige man uit Assen, een 37-jarige man uit Borger en een 54-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Onderzoek Miograna
Het rechercheonderzoek Miograna start nadat politieagenten op 2 februari 2017 in een loods naast een kantoorgebouw in Hoogeveen 1880 wietplanten ontdekken. In de kwekerij wordt forensisch onderzoek gedaan naar sporen van mensen die betrokken zijn. Een maand later, op 6 maart 2017, ontdekt de politie 1306 planten in een silo in een pand in Assen. In een bijgebouw ontdekt de politie een zogenaamde hennepknipperij. Ook hier worden sporen veiliggesteld en ingestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Vingerafdrukken en DNA
Op beide plaatsen worden vingerafdrukken en DNA aangetroffen van twee verdachten. Als de recherche hun gangen nagaat, zien zij dit duo veelvuldig contact hebben met de overige drie verdachten. Dan komen nóg twee mogelijk henneplocaties in beeld: in Meppel en Winschoten. Als de politie die plekken binnenvalt op 22 november worden op beide locaties in werking zijnde kwekerijen gevonden; met 1379 planten in Meppel en in Winschoten 229 hennepplanten. 113 lege potten met afgeknipte planten, 58 stekjes en een hoeveelheid gedroogde hennep.

Lees verder via om.nl

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 25 januari 2022 georganiseerd door het Haags Congres Bureau

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 3 =