12:04
03 augustus 2021

OM eist 4 jaar cel tegen man met 1,4 miljoen euro in koffers op Schiphol

OM eist 4 jaar cel tegen man met 1,4 miljoen euro in koffers op Schiphol

De officier van justitie heeft op maandag 8 juni vier jaar gevangenisstraf geëist tegen een 48–jarige man uit China bij wie op 7 december 2019 €1.380.000,- werd aangetroffen in twee van zijn koffers in de bagagekelder van Schiphol. De man was vanuit Italië via Schiphol onderweg naar China.

De twee koffers met het geld werden door medewerkers van de Douane Schiphol aangetroffen in de bagagekelder. In totaal lagen er 26.000 biljetten van €50,- en 800 biljetten van €100,- in de twee stuks ruimbagage, die op naam stonden van de verdachte. De pakketten met geld waren verpakt in plastic tasjes met een krantenafdruk erop. De man werd aangesproken bij de gate en de douane vroeg hem hoeveel geld hij bij zich had. Hij antwoordde €8000,- en dat hij niet in het bezit was van een aangifteformulier liquide middelen. In zijn rugtas zat nog €7900,-. De man werd aangehouden voor witwassen en overtreding van de Algemene Douanewet.

Lees verder via politie.nl

Meer leren over ondermijning vanuit een internationaal perspectief? Volg 10 juni online het Seminar De Veilige Gemeente 2020 georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa Ton Rombouts, Kris Renckens, Leonie Willemsen, Ben van der Hoeven en Frank van Summeren.

Of volg 24 juni het online seminar De Veilige Gemeente Online Summer Special 2020/2021 – Ondermijning aanpakken tijdens en na de lockdown. Met topsprekers prof. dr. Hans Boutellier (VU en Verwey-Jonker Instituut), Shanna Mehlbaum (Mehlbaum Onderzoek & Advies), Arnout de Vries (TNO, Heidie Pols (Haags Economische Interventie Team) en Krista Schram (Hogeschool Inholland).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − 3 =