02:53
06 februari 2023

Officieel startsein Landelijke Fenomeentafels Ondermijning

Officieel startsein Landelijke Fenomeentafels Ondermijning

Betere integrale aanpak van ondermijnende problematiek door gebundelde denkkracht op slimme interventies: dat is het doel van de Landelijke Fenomeentafels Ondermijning. Vandaag gingen de fenomeentafels officieel van start tijdens een bijeenkomst met de betrokken partners.

De Landelijke Fenomeentafels (LFT’s) zijn samenwerkingen van experts bij publieke en private partners op specifieke ondermijnende fenomenen die worden gecoördineerd door het Landelijk Informatie- en Expertise Centrum (LIEC). Door deze fenomenen systeemgericht en integraal beter aan te pakken maken we de maatschappij weerbaarder tegen ondermijning.

Duurzame regionale aanpak
Een nauwere publieke en private samenwerking op deze fenomenen draagt bij aan het tegengaan van misbruik van legale economische en logistieke structuren (de bovenwereld). Door te delen wat al werkt, het ontwikkelen van nieuwe handelingsperspectieven en het adresseren en wegnemen van knelpunten. Zo helpen we de partners bij hun lokale/regionale aanpak om deze nog effectiever en duurzamer te maken. Hierbij zijn de positieve inzichten en ervaringen van de samenwerking bij de aanpak van outlaw motorcycle gangs (OMG’s) als voorbeeld gebruikt.

Lees verder via vng.nl

Meer leren over ondermijning? Kom 18 november 2021 naar het HCB Seminar ‘De Veilige Gemeente 2021 – Ondermijnende georganiseerde criminaliteit vanuit een Europees perspectief’ met o.a. Luud Geerlings, coördinator EURIEC, Han Moraal, Nederlands lid in het college van Eurojust en Secretaris-generaal IAP, Eric van der Schild, Project Manager Europol Financial Intelligence Public Private Partnership [EFIPPP] en Chair of the EFIPPP Steering Group en Frank van Summeren, adviseur veiligheid bij RONT Management Consultants, partner van het Centrum voor Studiereizen, programmaleider veiligheid bij de LOI en hoofddocent op de jaaropleiding integrale aanpak ondermijning van SBO.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *