08:33
17 mei 2022

‘NVWA geeft fokkers van kortsnuitige honden eerste waarschuwing’

‘NVWA geeft fokkers van kortsnuitige honden eerste waarschuwing’

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft voor het eerst een waarschuwing uitgedeeld aan een fokker van honden met een korte snuit, zoals de Engelse en Franse buldog, meldt Trouw.

Het fokken van deze honden is sinds maart 2019 verboden. De te platte snuit van deze honden zorgt voor ademhalingsproblemen, toonden wetenschappers van de Universiteit Utrecht aan in een onafhankelijk onderzoek.

Lees verder via nu.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die plaatsvindt op 30 september 2020 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Kom 10 november naar de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

NB Bij al onze bijeenkomsten houden we ons aan de RIVM-regels. U kunt dus veilig en vertrouwd deelnemen: – maximaal 30 deelnemers – 1.5 meter afstand tussen de deelnemers – desinfectiepunten – extra schoonmaakrondes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.