11:52
22 juni 2021

Beleid kentekenparkeren Amsterdam ‘Gerechtvaardigd’

Beleid kentekenparkeren Amsterdam ‘Gerechtvaardigd’

Het systeem van kentekenparkeren in Amsterdam is een gerechtvaardigde inmenging op het recht op het privéleven en niet in strijd met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). Dat heeft de Hoge Raad vrijdag geoordeeld in een zaak die was aangespannen door Privacy First-voorzitter Bas Filippini.

Persoonsgegevens niet-betaler opgevraagd
Sinds 1 juli 2013 hanteert Amsterdam een systeem van kentekenparkeren waarbij een parkeerder via de parkeerautomaat of mobiele telefoon het kenteken van zijn of haar auto moet opgeven om parkeerbelasting te kunnen voldoen.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Meer leren over Tools in Toezicht? Kom 10 november naar de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die plaatsvindt op 30 september 2020 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

NB Bij al onze bijeenkomsten houden we ons aan de RIVM-regels. U kunt dus veilig en vertrouwd deelnemen: – maximaal 30 deelnemers – 1.5 meter afstand tussen de deelnemers – desinfectiepunten – extra schoonmaakrondes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 4 =