09:34
09 mei 2021

NJi licht verkiezingsprogramma’s door

NJi licht verkiezingsprogramma’s door

Bij de komende verkiezingen zijn de partijen het er wel over eens dat er voor kinderen en jongeren heel wat te verbeteren valt. De onderlinge verschillen worden duidelijk als het gaat om concrete maatregelen op het gebied van bestaanszekerheid, samen leven, onderwijs, zorg en de gevolgen van de coronacrisis. Het Nederlands Jeugdinstituut vergeleek op die punten de verkiezingsprogramma’s van de tien grootste partijen in de Tweede Kamer.

Met als uitgangspunt dat ieder kind een kansrijke jeugd verdient, heeft het NJi de verkiezingsprogramma’s van de tien grootste partijen doorgelicht en in kaart gebracht wat de politiek wil voor kinderen en jongeren. Daaruit blijkt dat de partijen sterk verschillen in de expliciete aandacht die zij besteden aan de bestaanszekerheid van kinderen en jongeren: hun kansen op de woning- en arbeidsmarkt, de hoogte van uitkeringen, het minimumloon en de kosten van verduurzaming.

Lees verder via nji.nl

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Kom 9 juni naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien + 14 =