09:28
02 juni 2023

Niet alleen Rotterdam, maar alle grote steden worstelen met explosies en geweld

Niet alleen Rotterdam, maar alle grote steden worstelen met explosies en geweld

De politie is niet alleen in de regio Rotterdam druk met explosies. Ook in Utrecht, Den Haag en Amsterdam neemt het aantal aanslagen op woningen en bedrijfspanden “overduidelijk toe”, zegt de korpsleiding in reactie op vragen van NU.nl.
Utrecht trok al in december in een brief aan het kabinet aan de bel over de “ernstige zorgen rondom criminele dreigingen”.

In 2021 hoefde de gemeente maar één pand te sluiten vanwege extreme dreiging. Dat liep in 2022 op tot vijf incidenten met extreem geweld en de sluiting van vier panden. Dit jaar gaat het al om vijf explosies en beschietingen, wat tot de sluiting van drie gebouwen leidde.

Lees verder via Nu.nl

Meer leren over wet- en regelgeving, waaronder (online) gebiedsverboden van Jan van der Grinten, advocaat bestuursrecht bij Van Doorne en over hoe je adequaat reageert op een situatie die dreigt te escaleren van lector en hoogleraar Otto Adang van de Politieacademie en de Rijksuniversiteit Groningen? Kom naar de Hybride HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie 2023’ die start op 9 november 2023 in Den Haag. Verder met Frank van Summeren, RONT Management Consultants en Toon Ruiken, Nationale Politie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *