10:11
28 juni 2022

Nederlands kabinet komt voor eind juni met plan voor algoritmetoezichthouder

Nederlands kabinet komt voor eind juni met plan voor algoritmetoezichthouder

De Nederlandse staatssecretaris voor Digitalisering Alexandra van Huffelen komt voor eind juni met een plan voor de algoritmetoezichthouder. Eerder bleek al dat die er zou komen, maar de exacte uitwerking ontbreekt nog.

Van Huffelen zal de brieven over hoe de algoritmetoezichthouder gaat werken, voor eind juni naar de commissie Digitale Zaken van de Tweede Kamer sturen, blijkt uit de planning van de staatssecretaris. Ook komt er voor eind juni meer informatie over het register van algoritmen bij de overheid.

Het is al langer bekend dat Nederland een algoritmetoezichthouder krijgt. Dat bleek uit het regeerakkoord dat de kabinetspartijen eind vorig jaar presenteerden. Die toezichthouder moet controleren of algoritmen voldoen aan eisen op gebied van ’transparantie, discriminatie en willekeur’.

Lees verder via tweakers.net

Meer leren over Next Level toezicht in de praktijk? Kom naar de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2022 die begint op 9 juni met Theodor Kockelkoren (Sodm), prof. dr. Muel Kaptein (Erasmus Universiteit) en Paul van Dijk, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.