02:23
06 februari 2023

Musk neemt Twitter over: dit weten we (niet) over zijn plannen

Musk neemt Twitter over: dit weten we (niet) over zijn plannen

Wat een maand geleden nog onvoorstelbaar leek, is nu een feit. Elon Musk, ’s werelds rijkste mens, wordt eigenaar van Twitter. Daarmee krijgt hij zeggenschap over een platform dat in vergelijking met Facebook of Instagram klein is, maar wel invloedrijk. Dat komt door de mensen die er op actief zijn, zoals politici en journalisten.

Twitter komt in handen van iemand die bewezen succesvol is, en tegelijk bekendstaat als onvoorspelbaar en grillig. Musks plannen en keuzes met het platform hebben potentieel grote gevolgen.

Ook al weten we nog niet in detail wat hij wil, zijn visie is bekend. Een overzicht van wat we wel en niet weten over zijn plannen.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over burgers en  veiligheid van Robert van der Noordaa, Trollrensics , Dr. Sara Stronks, Onderzoeker lectoraat Maatschappelijke Veiligheid, Saxion Hogescholen en Onderzoeker Politieacademie, Frank van Summeren, adviseur, RONT, Dr. Marc Schuilenburg, hoogleraar Digital Surveillance, Erasmus School of Law, Arnout de Vries, senior innovator, TNO en Remko van Broekhoven, filosoof? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ vanaf 19 mei 2022 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *