08:28
16 augustus 2022

‘Mogelijk nog 160 panden met illegale kamerverhuur’

‘Mogelijk nog 160 panden met illegale kamerverhuur’

De gemeente Lelystad doet nog onderzoek naar 160 panden waar mogelijk illegaal kamers verhuurd worden. De onderzoeken daarnaar hebben door de coronacrisis vertraging opgelopen. Volgens de gemeente waren controles vanwege besmettingsgevaar niet mogelijk en was het landelijke beleid om niemand op straat te zetten.

Tot nu toe hebben toezichthouders en juristen van de gemeente 205 onderzoeken naar illegale kamerverhuur in Lelystad afgerond. Zij gaan daarvoor meerdere keren bij een pand langs om een beeld te krijgen van de mogelijke illegale opsplitsing van een woning. Dat is arbeidsintensief werk, zegt de gemeente. Zo is het ingewikkeld om erachter te komen wat de banden tussen de bewoners zijn. Verhuurders zoeken namelijk de grenzen van het begrip ‘huishouden’ op.

Lees verder via omroepflevoland.nl

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (waaronder arbeidsmigranten en woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus die start op 10 juni in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.