05:57
22 juni 2021

Minister Grapperhaus ziet hoe Reclassering en Politie nauw samenwerken in Rotterdam Zuid

Minister Grapperhaus ziet hoe Reclassering en Politie nauw samenwerken in Rotterdam Zuid

Tijdens een werkbezoek aan het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) kreeg minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) een rondleiding. Marloes van Reclassering Nederland en wijkagent Ruben lieten zien waar en hoe zij nauw samenwerken binnen de ‘gebiedsgebonden aanpak’.

“Dit is geen ei van Columbus ofzo, als de lijnen kort zijn werk je gewoon beter samen,” lacht Ruben. Die ‘korte lijnen’ zijn nodig bij een succesvolle aanpak van (ondermijnende) criminaliteit in Rotterdam-Zuid.

Ruben: “We zien regelmatig een soort groepscultuur bij jongeren, waar dure jassen en uiterlijk belangrijk zijn. Het is moeilijk als ze gewend zijn aan snel geld verdienen, om ze daar dan uit te halen.”

Marloes probeert vanuit Reclassering Nederland samen met mensen die weer terugkomen in de wijk te werken aan perspectief op een toekomst buiten de criminaliteit. “Het maakt me trots wanneer ik gebeld wordt door een cliënt na een jaar, die vertelt dat hij z’n rijbewijs heeft gehaald en op dat moment toch aan mij denkt. Terwijl er al een jaar geen contact is geweest.”

Lees verder via rijksoverheid.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + 7 =