06:34
23 april 2024

Minder angst bij kind in groene omgeving

Minder angst bij kind in groene omgeving

Kinderen die beschikken over meer groene plekken in de omgeving van thuis en school hebben minder last van angstklachten. Dat blijkt uit een langjarig onderzoek in de Spaanse provincie Barcelona, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Environmental Psychology.

De onderzoekers volgden meer dan vijfhonderd kinderen over een periode van negen jaar, van hun 3e tot hun 11e jaar. Ze analyseerden satellietbeelden om te bepalen hoeveel groene ruimte er was in de buurt van het huis- en het schooladres van de kinderen. Daarnaast namen ze elk jaar twee vragenlijsten af om angstklachten bij de kinderen te meten. Op plekken met meer groen in de omgeving zagen ze lagere niveaus van angst bij kinderen. Daaruit concluderen ze dat meer blootstelling van kinderen aan groene ruimte onderdeel kan zijn van preventief beleid om de mentale gezondheid van kinderen te bevorderen.

Lees verder via nji.nl

Meer leren over het ENERGIEK veranderen in kinderopvang, basisschool of IKC? Doe 22 mei mee met de ‘NDKB 2024 – ENERGIEK Veranderen’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *