12:50
09 februari 2023

MH17-onderzoek roept Russische militairen op informatie te delen

MH17-onderzoek roept Russische militairen op informatie te delen

Het Joint Investigation Team (JIT), dat het neerhalen van vlucht MH17 in Oost-Oekraïne onderzoekt, komt met een nieuwe oproep voor informatie. De oproep wordt gedaan in het kader van het vervolgonderzoek en richt zich met name op de inwoners van de Russische stad Koersk. Daar kwam volgens het JIT de Buk-TELAR vandaan die het vliegtuig neerschoot. Alle 298 inzittenden van het passagiersvliegtuig kwamen op 17 juli 2014 bij de crash om.

De Nederlandse politie, die de actie coördineert, schrijft in een brief aan inwoners van Koersk dat het vervolgonderzoek naar de bemanning en de besluitvorming rond de inzet van de Buk-TELAR vergevorderd is, maar nog niet compleet. Ze roept Russische militairen die meer weten op om informatie, zoals foto’s, video’s, e-mails en officiële documenten, te delen.

Ook verspreidt de politie op de website www.jitmh17.com twee video’s, gericht aan een breder publiek, waarin een Nederlandse oud-militair en Australische nabestaanden met Sovjet roots vertellen hoe belangrijk het is dat er antwoorden komen op openstaande vragen.

Vera Oreshkin, die haar zoon Victor (29) verloor bij de ramp, zegt in de video:

“Deze tragedie had niet mogen gebeuren, en mag nooit meer plaatsvinden. We roepen iedereen op die er meer over weet, alstublieft, vertel het aan hen die het moeten weten.”

Lees verder via om.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *