01:17
25 september 2022

Meldformulier voor huisvesten arbeidsmigranten

Meldformulier voor huisvesten arbeidsmigranten

In gemeente West Betuwe werken veel arbeidsmigranten, bijvoorbeeld in de fruitteelt, bij de veiling en distributiecentra. Er moeten goede arbeidsomstandigheden en huisvesting zijn. Hier heeft de gemeente ook een rol in. Daarom is er sinds kort een (online) meldformulier.

Meldformulier
Ondernemers die arbeidsmigranten huisvesten, moeten het meldformulier invullen. De antwoorden op de vragen in het formulier geven de gemeente een beeld of sprake is van een goede en veilige huisvesting. Het formulier is tot stand gekomen samen met de ondernemers.

Wethouder Jan de Geus: “Samen met de ondernemers werken we aan een toepassing van het beleid dat past bij de tijd. Zowel ondernemers als de gemeente hebben belang bij een adequate huisvesting van de internationale medewerkers. Het is belangrijk voor West Betuwe als de fruitgemeente in de fruitdelta om een aantrekkelijke plaats te zijn voor ondernemers én medewerkers. Door ons beleid te gebruiken met en voor wie het bedoelt is, proberen we juist met elkaar de verantwoordelijkheid te dragen voor goede huisvesting. Bij de meeste ondernemers zouden opgelegde regels eerder hun inspanningen en intenties tekort doen. Zo werken we samen aan een breed gedragen manier van doen en zorgen.”

Lees verder via regioonline.nl

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen en de aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus die start op 4 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.