06:42
03 oktober 2022

Meer wijk-GGD’ers helpen verwarde mensen en nemen politie werk uit handen

Het aantal meldingen van verwarde personen die overlast geven is de afgelopen jaren flink toegenomen. Dat komt onder meer doordat mensen die eerder in een instelling verbleven nu zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Deze personen veroorzaken overlast, maar hebben eigenlijk vooral een zorgvraag. De problemen die zich op dit snijvlak van veiligheid en zorg voordoen, blijken in de praktijk lastig onder te brengen bij een hulpinstantie. De kans op escalaties neemt hierdoor toe.
In Haaksbergen gaat in oktober 2017 een wijk-GGD’er aan de slag die de politie werk uit handen gaat nemen. Haaksbergen doet dit in navolging van de gemeente Vught die al sinds 2015 ervaring heeft opgedaan met wijk-GGD’ers. In 2016 blijkt de werkwijze van Vught succesvol uit te pakken. Wijkagent Marcel de Rouw: “Ze nemen ons enorm veel werk uit handen”.
In heel Brabant steeg het aantal melding van 6456 in 2014 naar 7527 in 2015.. In Vught verdubbelde het aantal meldingen sinds 2012. Daarom werd er in 2015 besloten een proef te men met gespecialiseerde GGD’ers die in actie komen om mensen te helpen.

Lees verder via Beroepseer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.