12:02
21 oktober 2021

Meer middengroepen in Rotterdam Zuid – maar het verschil met de rest van de stad blijft

Meer middengroepen in Rotterdam Zuid – maar het verschil met de rest van de stad blijft

In Rotterdam Zuid wordt al bijna tien jaar geprobeerd een evenwichtiger bevolkingssamenstelling te krijgen, met meer middengroepen. Recent onderzoek laat een lichte vooruitgang zien, maar het verschil met de rest van de stad wordt niet ingelopen. En de bovenlaag woont nog altijd boven de Maas.

Het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) is het laatste van het Grotestedenbeleid (GSB) dat nog over is in Nederland. Dit vanwege de ‘buitenmaatse’ problemen op Zuid in termen van wijdverbreide armoede en werkloosheid, maar ook geringe onderwijskansen voor kinderen, voortijdig schoolverlaten, gezondheidsproblemen, enzovoort. Het NPRZ probeert deze sociale problematiek te reduceren door interventies op drie gebieden: werk, onderwijs en wonen.

Lees verder via socialevraagstukken.nl

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Kom 9 juni naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − 10 =