08:52
21 april 2024

Maatschappelijke diensttijd stimuleert positief jeugdbeleid

Maatschappelijke diensttijd stimuleert positief jeugdbeleid

Gemeenten vervullen een cruciale rol in het bevorderen van het gezond, veilig en kansrijk opgroeien van jongeren. De maatschappelijke diensttijd (MDT) helpt daarbij. Veel gemeenten zetten MDT al in. Als je nu aansluit als gemeente kun je hiervoor subsidie aanvragen.

MDT is een programma van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), in samenwerking met jongeren, maatschappelijke organisaties, scholen, gemeenten en andere ministeries. De jongeren die meedoen ontwikkelen hun talenten, ontmoeten mensen buiten hun eigen leefwereld en betekenen iets voor een ander. Een groeiend aantal gemeenten sluit zich aan.

Ontwikkeling jeugdbeleid
Gemeenten gebruiken MDT vaak om positief en preventief jeugdbeleid te ontwikkelen en samen met jongeren te bepalen welke lokale maatschappelijke vraagstukken om aandacht vragen. Zo organiseert gemeente Elburg het MDT-project Het beste idee van Elburg, met als doel de gemeente aantrekkelijker en leefbaarder te maken voor jongeren.

Lees verder via gemeente.nu

Meer leren over jeugdcriminaliteit, ondermijning, verwarde personen en andere actuele lokale veiligheidsthema’s? Kom op 13 maart en/of 15 mei naar de HCB Seminars ‘Topsprekers in Veiligheid’ met o.a. prof. dr. André van der Laan (Universiteit Leiden), prof. dr. Michiel van der Wolf (Rijksuniversiteit Groningen) en prof. dr. Karin van Wingerde (Erasmus Universiteit).

Meer leren over de integrale aanpak van verwarde personen, veelplegers en stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2024’ die start op 25 april in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *