02:28
06 februari 2023

Leiderschap als civilisatieproces

Leiderschap als civilisatieproces

De afgelopen periode heb ik als hoofdredacteur aandacht gevraagd voor onze kennisbank. De essentie van enkele belangrijke onderwerpen beschreef ik in één A4tje. Voorbeelden: Zelforganisatie en Cultuurverandering.
Niet alles is in 1 A4tje te vatten. Zo’n onderwerp is leiderschap. Ons Channel Leiderschap en Bestuur en de kennisbank-pagina Leiderschap verschaffen een veelomvattend beeld. Hier volgt mijn persoonlijke visie over de essentie van goed leiderschap.

Leiderschap als civilisatieproces
‘Effectieve leiders ontwikkelen een stijl gebaseerd op een balans tussen kaders en richtlijnen enerzijds en autonomie en verantwoordelijkheid van medewerkers anderzijds.”.

Lees verder via managementsite.nl

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 7 april naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk.

Of kom leren over leiderschap in tijden van verandering tijdens de HCB Masterclasses Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC 2022  die starten op 24 maart bij Rudolf Magnus in Utrecht. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *