02:00
24 september 2023

Lege boerderij? In Landerd mogen arbeidsmigranten daar nu toch ook in gaan wonen

Lege boerderij? In Landerd mogen arbeidsmigranten daar nu toch ook in gaan wonen

Maximaal vijftig per boerderij én onder strenge voorwaarden. Hoewel het gemeentebestuur lange tijd tegen was, mogen in de gemeente Landerd voortaan toch arbeidsmigranten gehuisvest worden in vrijkomende agrarische gebouwen.

Dat is een van de belangrijkste wijzigingen in het nieuwe beleid rond de huisvesting van arbeidsmigranten ten opzichte van het oude beleid. ,,Wij vonden het een gebiedsvreemde activiteit, die ook nog eens meer verkeer zou opleveren”, zegt wethouder Ben Brands. ,,Maar bij nader inzien zou het moeten kunnen als we het goed regelen.” Het tackelen van het parkeerprobleem is niet voldoende. Zo moet per persoon 12,5 vierkante meter ruimte beschikbaar zijn. En voldoende ruimte voor recreatie voor de pakweg zevenhonderd arbeidsmigranten die de gemeente telt.

Lees verder via bd.nl

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 11 maart 2021 met o.a. Frank van Summeren (RONT Management Consultants). Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *