12:59
05 december 2021

Lancering UCLG Peace Prize 2022 vanuit Vredespaleis

Lancering UCLG Peace Prize 2022 vanuit Vredespaleis

Op 16 december lanceert de internationale koepelvereniging UCLG de derde editie van de Vredesprijs voor Lokale Overheden. Deze prijs onderstreept de belangrijke rol die gemeenten spelen in het voorkomen en oplossen van conflicten en bij wederopbouw. Aanmelden voor deelname kan tot 1 maart 2022.

De prijs wordt eens per 3 jaar uitgereikt op het World Congress van de UCLG (United Cities and Local Governments). Hij gaat naar lokale initiatieven met als doel om conflicten in hun eigen gemeenschap te voorkomen of te overwinnen, of die andere overheden in conflictgebieden hebben geholpen in hun streven naar vrede en gerechtigheid.

Wilt u een initiatief uit uw gemeente nomineren? Dat kan tot 1 maart 2022. De uiteindelijke prijsuitreiking vindt plaats tijdens het UCLG World Congress in Deajeon (Zuid-Korea) in november 2022.

De lancering van deze editie van de prijs vindt plaats op 16 december tussen 15.00 en 16.30 uur in het Vredespaleis. Daar komen inspirerende sprekers aan het woord, die het belang van dergelijke initiatieven benadrukken. Onder hen zijn Jan van Zanen, voorzitter van de VNG en medevoorzitter van de UCLG, en Janne Nijman, voorzitter en academisch directeur van het Asser Instituut.

Lees verder via vng.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 3 =