06:17
24 mei 2022

Kwetsbaarheid van vrouwelijke poolse arbeidsmigranten voor seksuele intimidatie

Vrouwelijke arbeidsmigranten zijn bijzonder kwetsbaar voor seksuele intimidatie op de werkplek. Ondanks de groeiende relevantie en erkenning van dit probleem zijn studies die zich expliciet richten op seksuele intimidatie van arbeidsmigranten schaars. In opdracht van FairWork is een nieuwe verkennende studie uitgevoerd die specifiek de situatie van vrouwelijke Poolse arbeidsmigranten in Nederland belicht. Seksuele intimidatie is een van de signalen die kunnen wijzen op slechte arbeidsomstandigheden en/of arbeidsuitbuiting.

FairWork heeft een kwalitatief onderzoek laten uitvoeren op basis van interviews met vrouwelijke Poolse arbeidsmigranten. Het doel was meer inzicht te krijgen in de subjectieve belevingen en ervaringen van de Poolse vrouwelijke arbeidsmigranten wat betreft seksuele intimidatie op de werk(gerelateerde)plek.

De studie werpt tevens licht op de mechanismen die ten grondslag liggen aan de kwetsbaarheid van vrouwelijke migranten voor seksuele intimidatie. Dit onderzoek richtte zich op Poolse vrouwen, maar FairWork krijgt ook signalen van seksuele intimidatie van vrouwelijke arbeidsmigranten uit Bulgarije, Hongarije en Roemenië.

Lees verder via FairWork – Kwetsbaarheid van vrouwelijke poolse arbeidsmigranten voor seksuele intimidatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.