05:09
24 juli 2021

Koudwatervrees en conservatisme blokkeren KEI

Koudwatervrees en conservatisme zijn de oorzaak van het schrappen van de landelijke invoering van het KEI-project. De redenen die door de Raad voor de rechtspraak worden aangevoerd voor dit besluit zijn heel zwak. Het is het verzet van de rechtbanken zelf dat tot deze beslissing heeft geleid.

Deze ongezouten kritiek komt van Dory Reiling, tot haar pensioen in mei dit jaar senior rechter in de rechtbank Amsterdam en tussen 2013 en april 2018 gedetacheerd bij het KEI-programma. Onder deze naam is de afgelopen jaren gewerkt aan digitalisering van de rechtspraak. De bedoeling was dat na een tweetal pilots in de afgelopen twee jaar, het digitaal procederen bij handelsvorderingen vanaf eind 2018 landelijk zou worden ingevoerd.

Afgelopen donderdag berichtte Mr. al dat de Raad voor de rechtspraak de stekker uit het project had getrokken. Als redenen werden aangevoerd dat de invoering te complex en te verstorend zou zijn en dat de leverancier van het platform waarop KEI is gebouwd de ondersteuning daarvan op termijn zou staken.

Lees verder via mr-online.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 2 =