02:49
09 december 2022

Kinderen helpen politie om Nederland cyberveilig te houden

Kinderen helpen politie om Nederland cyberveilig te houden

Donderdag 7 oktober was een belangrijke dag voor ruim 450 kinderen uit heel Nederland. Zij werden namelijk door de politie beëdigd als Junior Cyber Agent. De missie van deze Cyber Agents? Samen met de politie Nederland cyberveilig houden!

Hackshield event podium met daarop politiemedewerkers in operationeel uniform
De beëdiging vond plaats in het AFAS Theater in Leusden, waar de Cyber Agents samenkwamen op het Grote HackShield Event. HackShield leidt kinderen tussen de 8 en de 12 jaar op tot Cyber Agents. Zij beschermen niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving tegen online gevaar. Dit leren ze via een spannende game waarin ze via levels en uitdagende Quests kennis opdoen over onderwerpen als data, wachtwoorden, phishing en online bankieren.

“Cybercriminaliteit is een groeiend probleem voor de samenleving. We moeten kinderen echter niet als potentieel slachtoffer zien maar hun digitale behendigheid juist gebruiken om oudere generaties te helpen en een positieve beweging te creëren”, vertelt Tim Murck, één van de initiatiefnemers van HackShield.

58.000 Cyber Agents
Sinds de start van HackShield in november 2018 kent Nederland 58.000 Cyber Agents. Daarnaast zijn inmiddels ruim 90 gemeentes aangesloten bij HackShield. Burgemeester en politie roepen “hun” jeugd op om Cyber Agent te worden en de gemeente digitaal veilig te houden. De beste Cyber Agents van de gemeente wacht bovendien een huldiging door de politie en burgemeester. Er zijn al ruim 250 Cyber Agents in Nederland gehuldigd.

Lees verder via politie.nl

Meer leren over lokale veiligheid? Kom naar de HCB Seminarreeks  Veiligheid, recht en bestuur op 19 mei 2022 en leer meer over veiligheid voor burgers is wijken en online.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.