05:44
01 februari 2023

Kansspelautoriteit haalt winst uit internationale samenwerking

Kansspelautoriteit haalt winst uit internationale samenwerking

Alle kansspelautoriteiten in Europa – en de wereld – werken onder verschillende jurisdicties. Tóch is internationale samenwerking heel zinvol, aldus Peter Rampertaap, senior adviseur internationale zaken bij De Kansspelautoriteit. Hij vertelt hoe die samenwerking eruitziet en waarom hij zo goed voor hen werkt.

Al 33 jaar geleden was de voorloper van de Kansspelautoriteit, de Kansspel Commissie, doordrongen van het nut van internationale samenwerking. Samen met een aantal andere Europese landen richtte zij toen het Gaming Regulators European Forum (GREF) op. Inmiddels zitten hierin tientallen landen en zo’n veertig jurisdicties en is René Jansen, de bestuursvoorzitter van de Kansspelautoriteit, ook de voorzitter van GREF. “Dit forum is voor ons onmisbaar voor goed toezicht”, stelt Rampertaap. “Er zijn binnen Nederland namelijk geen organisaties die hetzelfde werk doen als wij en waarmee we kunnen sparren. Die zijn er wel in het buitenland. En zij kampen vaak met dezelfde uitdagingen.”

Lees verder via toezine.nl

Meer leren over Next Level toezicht in de praktijk? Kom naar de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2022 die begint op 1 april en is georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *