06:42
29 maart 2023

Kamer schrikt van falend zorgtoezicht gemeenten

Kamer schrikt van falend zorgtoezicht gemeenten

De Tweede Kamer reageert geschokt op het – falende – toezicht van gemeenten op de Wmo en de jeugdzorg. CDA en VVD hebben inmiddels Kamervragen gesteld, de PvdA wil een onafhankelijk onderzoek en de SP gaat het gebrek aan zorgtoezicht door gemeenten dinsdag tijdens het vragenuurtje van de Kamer aan de orde stellen.

Veiligheid in geding
Directe aanleiding voor deze reacties van de Kamer zijn de artikelen van Follow the Money (FTM) en het Brabants Dagblad (BD) die de afgelopen dagen zijn gepubliceerd. Het gemeentelijk toezicht faalt, ten koste van kwetsbare cliënten, concluderen deskundigen aan wie FTM en het BD hun onderzoeksresultaten naar het zorgtoezicht door Tilburg hebben voorgelegd. Deze gemeente staat bekend als een van de koplopers op het gebied van toezicht op zorgverleners, maar uit een reconstructie van FTM en het BD blijkt dat die ook in Tilburg ver onder de maat is.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Meer leren over Next Level toezicht in de praktijk? Kom naar de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2022 die begint op 9 juni en is georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *